Houten kozijnen

Teken hier uw eigen kozijn uit!

 

Waarom houten schuifpuien en kozijnen?

 

Hout is een klassiek materiaal, de klassieke en natuurlijke uitstraling van houten kozijnen is niet te overtreffen, namaak nerven halen het simpelweg niet bij de unieke structuur van hout.

 

Hardhout wordt veel gebruikt om producten zoals kozijnen, schuifpuien, deuren, etc. te maken. Waar de keuze vroeger slechts beperkt was tot hout, heeft de consument tegenwoordig de keuze om kozijnen te laten maken van andere materialen zoals kunststof, aluminium, etc.

 

Echter hebben houten producten verschillende voordelen ten opzichte van kozijnen van een ander materiaal, hieronder staan enkele van deze voordelen beschreven.

 

 

  • Door nieuwe productietechnieken ligt de kwaliteit van de eindafhandeling op een hoog niveau, hierdoor is er minder onderhoud nodig aan houten kozijnen en wordt de levensduur verlengd.

 

  • Hout is zeer goed passend te maken en aan te passen, hierdoor zijn houten kozijnen zeer geschikt voor renovatiewerkzaamheden.

 

  • Naast de natuurlijke uitstraling is de isolatiewaarde van hout ook groter dan die van aluminium of kunststof.

 

  • Hout is gemakkelijk overschilderbaar, hierdoor is de aangebrachte kleur niet definitief. Als u er voor kiest om de kleur van uw kozijn te wijzigen vormt dit bij houten kozijnen geen problemen.

 

  • Hout is zeer milieuvriendelijk, het kost weinig energie om te grondstof te maken. Ook is hout biologisch afbreekbaar en recyclebaar, hierdoor zullen toekomstige generaties geen last hebben van afval.

 

 

 

Houten kozijnen levenscyclus

 
De melding komt hier [Ok], [Annuleren]